De kracht van zingeving in ondernemen

Wie echt gemotiveerde medewerkers in zijn organisatie wil, moet tegenwoordig vaak meer bieden dan een mogelijkheid om geld te verdienen. Zingeving in het ondernemen – purpose – maakt je aantrekkelijker dan andere werkgevers bij schaarste op de arbeidsmarkt. Maar het gaat verder: er komt ook een stevigere verbinding tot stand met klanten en leveranciers. Strijden voor een betere wereld blijkt als een magneet op je omgeving te werken.

In een artikel voor VOA Magazine (Vereniging van Ondernemingen Alphen aan den Rijn) schreef Marco Beentjes over aansprekende initiatieven in de regio, aangejaagd door landelijke voorbeelden zoals Seepje, Fairtrade en Tony’s Chocolonely. Wat maakt dat deze bedrijven, die bekendstaan als organisaties met het hart op de juiste plek, in breder opzicht succesvol zijn? Met name de nieuwe generatie wil graag onderdeel zijn van een organisatie die een prominente rol van betekenis speelt. In maatschappelijke zin, in sociaal opzicht of op het gebied van duurzaamheid.

Lees hier het volledige artikel, zoals gepubliceerd in VOA Magazine in november 2021. De foto toont Michiel Wijnans van BDO, gefotografeerd door Peter Franken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.