Jungheinrich platina certificaat

Het internationale ratingbureau EcoVadis heeft Jungheinrich voor de derde keer op rij een platina certificaat voor verantwoord ondernemen toegekend. EcoVadis erkent hiermee de uitstekende inzet van Jungheinrich op het gebied van milieu, arbeid, mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen. Met de platina certificering bevestigt EcoVadis opnieuw dat Jungheinrich tot de top één procent van ’s werelds meest duurzame bedrijven blijft behoren.

“Jungheinrich creëert duurzame waarde. We streven ernaar om economisch succes te combineren met ecologische en sociale verantwoordelijkheid. De vernieuwde platina certificering van EcoVadis bewijst dat we hierin slagen. Voor ons is het zowel een bevestiging als een verplichting, om onze toewijding in de toekomst voort te zetten en uit te breiden als onderdeel van onze Strategie 2025+. Duurzaamheid is en blijft de basis van onze bedrijfsactiviteiten,” zegt Dr. Lars Brzoska, voorzitter van de Raad van Bestuur van Jungheinrich AG.

Pionier op het gebied van milieubescherming en mensenrechten
Dit jaar benadrukte EcoVadis in het bijzonder de ‘uitstekende’ prestaties van Jungheinrich op het gebied van milieu. Hier behaalde het bedrijf het maximale aantal punten dankzij de effectieve maatregelen om onder andere de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en waardevolle hulpbronnen te behouden. Jungheinrich heeft zich duidelijk gecommitteerd aan de 1,5-graden doelstelling en streeft naar een CO2-neutrale bedrijfsvoering in alle vestigingen en fabrieken wereldwijd in 2030. Alle Jungheinrich vestigingen in Duitsland, inclusief de zes Duitse fabrieken, gebruiken sinds 2021 uitsluitend groene stroom.

Sindsdien heeft de Jungheinrich Group de omschakeling naar hernieuwbare energie wereldwijd voortgezet. Momenteel is de overstap naar groene stroom al in 21 landen volledig voltooid. Een belangrijke factor hierbij is ook de opwekking van eigen zonne-energie. Het bedrijf is voortdurend bezig met het installeren van nieuwe zonnepanelen op zijn vestigingen. Zo is onlangs de parkeerplaats van het eigen hoofdkantoor in Hamburg bedekt met een fotovoltaïsch systeem van 1.100 vierkante meter.

Jungheinrich spaart ook hulpbronnen door gebruikte heftrucks op industriële schaal te reviseren. In dit proces wordt tot 99 procent van de gebruikte grondstoffen hergebruikt of gerecycled. Vergeleken met nieuwe productie bespaart het bedrijf zo tot 80 procent aan CO2.

Bovendien spant Jungheinrich zich in om de naleving van mensenrechten in de hele toeleveringsketen te waarborgen. Hiertoe heeft het bedrijf zijn bestaande duurzame inkoopmanagementsysteem uitgebreid, zodat het op een speciale manier rekening houdt met mensenrechtenaspecten. Om de interne processen voor het waarborgen van de zorgvuldigheid op het gebied van mensenrechten aan te scherpen, heeft Jungheinrich ook een passend risicobeheersysteem geïmplementeerd en een Human Rights Officer en bijbehorende Raad van Mensenrechten geïnstalleerd.

De raad bestaat uit experts binnen het concern op het gebied van mensenrechten. Er worden regelmatig risicoanalyses uitgevoerd om potentiële mensenrechtenschendingen in een vroeg stadium te identificeren, beoordelen en voorkomen.

De huidige platina certificering door EcoVadis is de derde op een rij, na eerder al in 2021 en 2022 een platina certificering te hebben ontvangen. Hiervoor ontving het bedrijf zowel in 2020 als in 2019 een gouden certificaat. EcoVadis wordt beschouwd als een van ’s werelds toonaangevende instellingen voor het beoordelen van verantwoord ondernemen. Alleen de meest duurzame één procent van alle beoordeelde bedrijven ontvangt een platina certificaat van EcoVadis. In totaal analyseert EcoVadis het duurzaamheidsmanagement van meer dan 100.000 bedrijven wereldwijd op het gebied van milieu, arbeid, mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.